Wilma Hendriks

Wilma Hendriks is geboren in Angerlo, Gelderland op het landhuis Wielbergen, stammend uit de 18e eeuw.  Mijn ouders hebben daar twee zalen van kamers gehuurd omdat er geen beschikbare woonruimte was in het –toen nog- agrarisch gebied. Voor zover bekend ben ik (Wilma Hendriks) het enige kind dat ooit geboren is op het landhuis Wielbergen. Vanwege mijn geboorte kregen mijn ouders van de landhuiseigenaar, die ook jager was,  2 hazen en 2 fazanten cadeau.

‘Mijn moeder werd acuut onwel. Of het daarmee te maken heeft dat ik geen ‘wild’ lust, is de vraag.  Eind 1953 zijn mijn ouders verhuisd en ben ik opgegroeid in Elst, Over -Betuwe. Vervolgens heb ik in Groesbeek, Emmen en Utrecht gewoond. Met veel plezier woon ik al jaren in Houten.

Mijn hobby is schilderen en tekenen. Reizen, lezen, tuinieren en muziek luisteren is ook een favoriete bezigheid. Maar met stip bovenaan staat Oerol! Al ruim 30 jaar ben ik van de partij. De laatste 10 jaar met een groepje oud-collega’s . Een lustrum! Jaarlijks verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Oerol heeft alles voor mij in huis om te beginnen met een heerlijke zomer(regen of niet). En in augustus de nazomer: Het reizende theaterfestival De Parade in Utrecht.  Ik heb hier veel plezier aan en word er blij van!

Op mijn 18e is ben ik op kamers gaan wonen en gaan werken als pedagogisch groepsleidster bij Pluryn (eerder: Groesbeekse Tehuizen, Zwakzinnigenzorg)  voor mensen met een verstandelijke (complexe) beperking. Binnen de intramurale zorg ben ik 23 jaar werkzaam geweest . Mijn laatste functie was als sociotherapeut in de klinische forensische psychiatrie, in een kliniek voor patiënten met een TBS -maatregel. Deze laatste werkervaring heeft mij gevormd tot hoe ik in mijn huidige werk sta. Ik weet van aanpakken. Ik ben duidelijk in wat ik wil en waar ik voor sta. Ik ben principieel in mijn mening maar altijd met respect voor de ander. Ik ben voorzien van een dosis humor en relativerend vermogen. De wens van de klant staat voorop, zolang het niet indruist tegen mijn principes. Organisatorisch ben ik sterk en klantgericht. Kwaliteit van de te leveren diensten en het te behalen gezamenlijk resultaat staat bij mij voorop.